Malzemeler:
16 kefal
3 domates
2 soğan
10 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
½ çay bardağı üzüm sirkesi
½ çay bardağı elma sirkesi
Maydanoz
Limon
Kurutulmuş asma dalı
2 çay bardağı su
Kapama hamuru için:
2 kaşık un ve su
Yapılışı:
Kapaklı büyükçe bir güvecin dibine asma dalları çapraz şekilde yerleştirilir. 2 soğan ve 3 domates halka halka doğranır. Asma dallarının üzerine bir sıra soğan, bir sıra kefal ve bir sıra domates yerleştirilir. 10 diş sarımsak havanda dövülür ve güvece eklenir. Halka soğanların bir kısmı maydanozla birlikte kıyılır, sarımsakların üzerine ilave edilir. Üzerine kefallerin geri kalanıyla domates ve limon dilimleri dizilir. 1 çay bardağı sızma zeytinyağı, ½ çay bardağı üzüm sirkesi, ½ çay bardağı elma sirkesi, 2 çay bardağı su, limon suyu ve tuz ilave edilir. Güvecin kapağı kapatılıp çevresi 2 kaşık un ve suyla hazırlanan hamurla sıvanarak kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişmeye bırakılır.
Limon dilimleri ve maydanozla süslenen Balık Buğulama, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN