X
X

Bici Bici tarifi

06.06.2012 Çarşamba 17:36 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adana'nın yöresel tatlarından Bici Bici'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı nişasta
5 bardak su
7 adet çilek
1 muz
2-3 damla gül suyu
Pudra şekeri
Gıda boyası
Buz
 
Yapılışı:
5 bardak suyun içine 1 bardak nişasta (mısır-buğday farketmiyor) dökülür, devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
 
Geniş cam bir kap suyla ıslatılır ve hazırlanan muhallebi içine dökülür. Gıda boyasıyla üzerine desenler yapılıp dolapta donmaya bırakılır.
 
Donan muhallebi küp küp keslip derin bir kabın içine konur. Üzerine pudra şekeri serpilir, rendelenmiş (veya kar gibi parçalanmış) buz yerleştirilir. Muz ve çilek dilimleri yerleştirilip biraz daha pudra şekeri serpilir. Bir kaç damla gül suyu dökülür. Arzuya göre pipetle birlikte sunulur.
 
Bici Bici servise hazırdır.



 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI