CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 su bardağı bıdık (yeşil fasulyenin iç kısmı) ya da 1 su bardağı kuru fasulye
2 su bardağı yarma
2 su bardağı süzme yoğurt
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nane
Yapılışı:
2 su bardağı yarma yıkanıp tencereye alınır, 1 su bardağı bıdık da tencereye eklenir, üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyla eklenerek 1,5 saat haşlanır. Haşlandıktan sonra tuzu eklenir, altı kapatılıp kıvamı suyla inceltilen 1 kase yoğurt alıştırarak ilave edilir ve karıştırılır.
2 yemek kaşığı nane, 2 yemek kaşığı tereyağında eritilir, çorbanın üzerine gezdirilir.
Bıdıklı Çorba, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN