Malzemeler:
1 kg ceviz
2 yumurta
1 kase süt kaymağı
1 kase yoğurt
1 kase zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
½ limonun suyu
Aldığı kadar un
Çörekotu
Yapılışı:
Yoğurma kabına 1 yumurta ve 1 yumurtanın akı konur. Üzerine 1 kase süt kaymağı ve yoğurt dökülür. 1 kase zeytinyağı, 1 çay kaşığı karbonat, yarım limonun suyu ve tuz ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Üzerine azar azar un konarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.Hamur 5 eşit bezaya ayrılır. Her beze incecik açılır, zeytinyağıyla yağlanır ve üzerlerine bolca ceviz serpilir. Her yufka bu şekilde hazırlanıp gevşek şekilde sarılır ve tepsiye yerleştirilir. 1 yumurtanın üzerine biraz zeytinyağı dökülüp çırpılır ve hamurların üzerine sürülüp çörek otu serpilir. 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Cevizli Gömeç servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN