Kıymalı Enginar Dolması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Güllerin Savaşı
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Anasının Oğlu
  • Ulan İstanbul
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
  • Güneşi Beklerken
  • Küçük Ağa
TÜM PROGRAMLAR
  • Alabora
  • Sahurdan Kalplere
  • Çarkıfelek
  • Şansa Davet
  • 112 Acil
  • Canlı Canlı
  • Canlı Para
  • Takip
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Pazar Gezmesi
  • Beyaz Show
  • Doktorum
  • Evim Şahane
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Mutfağım
  • Ana Haber Bülteni
  • Günaydın
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Magazin D
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Çarkıfelek
    32. Bölüm
    (2.337 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı - 2
    (93.113 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    7.Bölüm Fragmanı
    (52.755 kez izlendi!)
  • Ulan İstanbul
    6.Bölüm
    (159.511 kez izlendi!)
  • Alabora
    6.Bölüm
    (229.404 kez izlendi!)
  • Magazin D
    26.07.2014 / Magazin D
    (3.650 kez izlendi!)
  • Sahurdan Kalplere
    29. Bölüm
    (2.100 kez izlendi!)
  • Ana Haber Bülteni
    25.07.2014 / Kanal D Ana Haber Bülteni
    (4.265 kez izlendi!)
  • 112 Acil
    2. Bölüm Fragmanı
    (27.748 kez izlendi!)
  • Alabora
    7-8. Bölüm Fragmanı
    (68.223 kez izlendi!)
Canlı Canlı
ANASININ OĞLU
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kıymalı Enginar Dolması tarifi
Kıymalı Enginar Dolması tarifi
  • A
  • A
İzmir'in yöresel tatlarından Kıymalı Enginar Dolması tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
250 gr dana kıyma
7 adet enginar
½ demet taze soğan
½  demet dereotu
½ demet maydanoz
7 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 tutam karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
 
Yapılışı:
Enginarları bekletmek için suya 1 limon sıkılır ve 1 yemek kaşığı un koyulur. Enginarların dış yaprakları soyulur ve ağız kısımları kesilip iç kısımları çıkartılır. Enginarlar limonla ovulur ve hazırlanan suya atılır. Dolma içi için; yarım demet taze soğan, dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır. 250 gram kıyma; 1 tutam karabiber, 7 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı salça, arzuya göre tuz ve doğranan yeşilliklerle harmanlanır. Dolma içinin üzerine; 1 çay bardağı zeytinyağı dökülür. Enginarların sapları soyulur ve limonlu suya batırıldıktan sonra yemeğin pişeceği tencereye yerleştirilir. Limonlu unlu suda bekletilen enginarların içi ve yapraklarının araları kıymalı harçla doldurulur ve dolmalar tenceredeki sapların üzerine dizilir. Dolmalar; üzerine çıkmayacak kadar su ve limon dilimi koyularak pişirilir.
 
Kıymalı Enginar Dolması servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Alabora
    Cuma
    21:30
  • 112 Acil
    Perşembe
    23:15
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    21:30
  • Canlı Canlı
    6 Ağustos
    21:45
  • Kurtlar Vadisi
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    8 Ağustos
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    21:00
  • Çarkıfelek
    Yarın
    20:00
Yükleniyor!