Kıymalı Enginar Dolması tarifi / Mutfağım / Program / Haberler / Kanal D / İzle

HABERLER

selector
TÜM DİZİLER
  • Alın Yazım
  • Bana Artık Hicran De
  • Kurtlar Vadisi Pusu
  • Ulan İstanbul
  • Güllerin Savaşı
  • Anasının Oğlu
  • Ankara'nın Dikmen'i
  • Arka Sokaklar
  • Galip Derviş
TÜM PROGRAMLAR
  • Yeni Sezon
  • Cümbür Cemaat
  • Özledim Seni
  • Şansa Davet
  • Çarkıfelek
  • 112 Acil
  • Arkadaşım Hoşgeldin
  • Beyaz Show
  • Canlı Para
  • Takip
  • Pazar Gezmesi
  • Ana Haber Bülteni
  • Abbas Güçlü ile Genç Bakış
  • Ben Bilmem Eşim Bilir
  • Baba Haber Bülteni
  • Evim Şahane
  • Günaydın
  • Mutfağım
TÜM HABERLER
  • "Oyuncu Video" Yayında
    oyuncu.com, ‘oyuncu video’ portalını, kullanıcılarına sundu.
  • Ulan İstanbul tüm bölümler
  • Acı Biber oyunu iPhone'da
  • Güllerin Savaşı tüm bölümler
  • Trendy Kent ile kendi şehrini kur
GÜNÜN EN ÇOK İZLENEN VİDEOLARI
TÜM VİDEOLAR
  • Yeni Sezon
    Poyraz Karayelden eğlenceli anlar
    (1.747 kez izlendi!)
  • Yeni Sezon
    Haylazlıkta en başta!
    (3.085 kez izlendi!)
  • Yeni Sezon
    Bu ekip çok iddialı!
    (3.088 kez izlendi!)
  • Şansa Davet
    3. Bölüm Fragmanı
    (1.044 kez izlendi!)
  • Alın Yazım
    Yonca Lodiden Alın Yazıma özel yorum!
    (1.868 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    İpler kopuyor !
    (56.516 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Cahide Hanım, kolyeyi görüyor !
    (3.033 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Gülru Merti affedecek mi?
    (1.516 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Cihan Gülfeme zarar veriyor
    (3.528 kez izlendi!)
  • Güllerin Savaşı
    Sürpriz Öpücük !
    (3.305 kez izlendi!)
BENİM ADIM GÜLTEPE
ŞANSA DAVET
  • site haritası
Sezon
Arası
  • YEMEK TARİFLERİ
  • VİDEOLAR
  • FOTOĞRAFLAR
  • HABERLER
  • ÖZETLER
HABERLER
TANITIMLAR
Kıymalı Enginar Dolması tarifi
Kıymalı Enginar Dolması tarifi
  • A
  • A
İzmir'in yöresel tatlarından Kıymalı Enginar Dolması tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
250 gr dana kıyma
7 adet enginar
½ demet taze soğan
½  demet dereotu
½ demet maydanoz
7 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
1 tutam karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
 
Yapılışı:
Enginarları bekletmek için suya 1 limon sıkılır ve 1 yemek kaşığı un koyulur. Enginarların dış yaprakları soyulur ve ağız kısımları kesilip iç kısımları çıkartılır. Enginarlar limonla ovulur ve hazırlanan suya atılır. Dolma içi için; yarım demet taze soğan, dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır. 250 gram kıyma; 1 tutam karabiber, 7 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı salça, arzuya göre tuz ve doğranan yeşilliklerle harmanlanır. Dolma içinin üzerine; 1 çay bardağı zeytinyağı dökülür. Enginarların sapları soyulur ve limonlu suya batırıldıktan sonra yemeğin pişeceği tencereye yerleştirilir. Limonlu unlu suda bekletilen enginarların içi ve yapraklarının araları kıymalı harçla doldurulur ve dolmalar tenceredeki sapların üzerine dizilir. Dolmalar; üzerine çıkmayacak kadar su ve limon dilimi koyularak pişirilir.
 
Kıymalı Enginar Dolması servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN
  • Yeni Sezon
  • Benim Adım Gültepe
    3 Eylül
    20:00
  • Bana Artık Hicran De
    Eylül'de
  • Alın Yazım
    Pazartesi
    10:00
  • Kurtlar Vadisi Pusu
    Eylül'de
  • Ulan İstanbul
    Pazartesi
    20:00
  • Güllerin Savaşı
    Salı
    20:00
  • Arka Sokaklar
    Eylül'de
  • Anasının Oğlu
    Cuma
    23:00
  • Cümbür Cemaat
    Eylül'de
  • Özledim Seni
    Eylül'de
  • Şansa Davet
    Salı
    23:15
Yükleniyor!