X
X

Yanık Şeker Pastası (Ağdalı Pasta) tarifi

05.06.2012 Salı 11:11 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Iğdır'ın yöresel tatlarından Yanık Şeker Pastası (Ağdalı Pasta)'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg süt
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
2 adet limonun kabuğu
 
Yanık şekeri için:
1 adet limonun suyu
6 yemek kaşığı toz şeker
 
Üzeri için:
Dövülmüş çam fıstığı
 
Yapılışı:
3 adet yumurta, 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı irmik birlikte çırpılır, üzerine 1 litre süt eklenerek ocağa alınır, sürekli karıştırarak pişirilir. 2 adet limonun kabuğu rendelenir, kaynamaya yakınken malzemelere ilave edilir. Boza kıvamına gelene kadar pişirilir.
 
Ayrı bir tencerede 6 yemek kaşığı toz şeker, 1 limonun suyuyla birlikte sürekli karıştırarak yanana kadar kavrulur, küçük bir fırın kabının dibine dökülür. İrmikli, yumurtalı karışım da yanık şekerin üzerine dökülür. Buzdolabında soğutulur, tabağa ters çevrilir, dövülmüş çam fıstığıyla süslenir.
 
Yanık Şeker Pastası, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI