Malzemeler:
6 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
2 demet maydanoz
1 bardak su1 bardak sıvıyağ
1 tutam karabiber
1 tutam pulbiber
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 bardak su
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Yoğurma kabına 3 su bardağı un ve üzerine de 1 buçuk bardak oda sıcaklığında su konur. Silme 1 buçuk tatlı kaşığı tuz serpilip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Kıvamını bulan hamur 8 eşit bezeye ayrılır. Her beze unlu zeminde incecik açılır ve sacın üzerinde pişirilir. Kuru haldeki yufkalar suyun altında ıslatılır. Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 6 yumurta bir fiske tuzla çırpılır. Kızan yağın üzerine dökülüp karıştırılır. 1’er tutam karabiber ve pulbiberle lezzetlendirilir. 2 demet maydanoz ince ince kıyılıp omlete eklenir.1’er bardak su ve sıvıyağ karıştırılır. Önce fırın tepsisi yağlanır. Üzerine yufka serilip yağlanır. İkinci yufka da serilip yağlanır ve omletin yarısı yerleştirilir. Üzeri tekrar araları yağlanmış 2 kat yufkayla kaplanır. Kalan omlet de yerleştirildikten sonra üzerine 1 yufka daha yerleştirilir. Üzerine 2 kat yufka daha kapatılır ve yağlanır. Fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
Yumurtalı Köy Böreği servise hazırdır.