Malzemeler:
200 gr dana kıyma
2 büyük boy kuru soğan
2 yumurta
2 çay kaşığı karabiber
5 yemek kaşığı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
½ demet maydanoz
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Derin bir kabın içine 2 yumurta kırılır ve üzerine rendelenmiş 2 soğan ilave edilir. 200 gr dana kıyma da eklenir ve çay kaşığı karabiber ve azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir kıvam elde edilene kadar iyice yoğrulur. Köfte unlu zeminde oklava ile açılır ve 1’er parmak genişliğinde şeritlere ayrıldıktan sonra küçük küçük kesilir. Kesilen her parça el içindeyuvarlanarak oval köfte topları yapılır.Yuvarlamaları kızartmak için tencereye 2 su bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı sıvıyağ eklenip kızdırılır. Kızan yağın içinde yuvarlamalar kızartılır. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alınır.Yemeğin pişeceği tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı koyulur. Eriyen tereyağına 1’er yemek kaşığı domates salçası, biber salçası ve kırmızı tozbiber eklenip biraz sıcak su dökülerek kavrulur. Malzemelerin üzerine bolca sıcak suilave edilip kaynatılır. Kaynayan suya kızartılan yuvarlamalar eklenir ve yaklaşık 5 dakika pişirilir. Önceden haşlanmış nohutlar da eklenerek yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Pişen yemeğin üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Yuvarlama servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN