Yapılışı:
300 gr kıyma 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Pırasalar küçük küçük doğranıp kıymaya eklenir ve diriliğini kaybedene kadar sotelenir. Börek içine; 1’er çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, tarçın, 1 tatlı kaşığı kuş üzümü ilave edilir. Hamurlar açılana kadar börek içi soğumaya bırakılır. Hamuru için; biraz un yoğurma kabına alınır ve üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı dökülüp 2 adet de yumurta kırılır. Tüm malzemeler özleştirilir ve azar azar unla birlikte kıvamını bulana kadar yoğrulur. Hamur bezelere ayrılır. İlk beze incecik açılır ve kenarları dışarıda kalacak şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirlir. Üzerine pırasalı iç döşenir.İkinci beze de açılıp tepsiye alınır ve pırasalı iç yerleştirilir. üçüncü beze de açılır ve tepsiye yerleştirilir. Tepsinin dışında kalan kısımlar burularak sıkıştırılır. Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı; 4 yemek kaşığı yoğurt ve biraz sıvı yağ ile birlikte çırpılır. Böreğin üzerine sürülür. Börek dilimlere ayrılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Arnavut Böreği servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN