X
X

Ayva Dolması tarifi

07.11.2012 Çarşamba 16:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Nevşehir'in yöresel tatlarından Ayva Dolması tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
12 adet orta boy ayva
200 gr. dana kıyma
1 su bardağı pirinç
3 çay bardağı üzüm pekmezi
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 adet karanfil
1 tutam ayva çekirdeği

 
Yapılışı:
Ayvalar, üst kısmı kapak olacak şekilde enine ikiye kesilir ve çanak gibi oyulur.
1 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür , kıymanın üzerine eklenip  1 çay bardağı pekmez dökülür. 1 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip kıyma harmanlanır. Dolma içi ayvaların içine doldurulur. Tencereye yerleştirilen ayvaların üzerine 2 çay bardağı pekmez ve 5 çay bardağı su dökülür. 1 tutam ayva çekirdeği ve 3-4 adet karanfil ilave edilip pişmeye bırakılır.
 
Ayva Dolması servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI