Hamuru için;
Aldığı kadar un
2 adet yumurta
Bir tutam kaya tuzu
Yapılışı:
2 adet yumurta, bir tutam kaya tuzu ve aldığı kadar unla birlikte kulak memesinden biraz sert kıvamda bir hamur yoğrulur ve dinlendirilir. Bezelere ayrılıp açılır ve şeritler halinde kesilip küçük küçük doğranır. Hamur parçaları, üzerine parmakla bastırılıp yassılaştırılır. Hamurlar kaynayan suda makarna gibi haşlanır. Kabak çekirdekleri robotta çekilir. Sosu için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvıyağ ile 1 adet rendelenmiş domates kavrulur. Haşlanan mantı hamurları süzülür ve bir kısmı geniş bir servis tabağına alınır. Üzerine toz kabak çekirdeği serpilir. Bir kat hamur bir kat toz kabak çekirdeği olmak üzere aynı işlem tekrarlanır. Üst kat da kabak çekirdeğiyle bezenir ve üzerine domates sosu dökülür.
Çekirdekli Mantı servise hazırdır.