CANLI YAYIN
Malzemeler:
4 bardak ceviz
4 bardak irmik
4 bardak şeker
1 bardak su
Pudra şekeri
Yapılışı:
4 bardak şeker 1 bardak su ile kaynatılır. 4 bardak irmik ve 4 bardak ezilmiş ceviz harmanlanır ve kaynayan şerbete eklenir. Koyulaşmaya başlayan irmik ve ceviz karışımı güzelce karıştırılarak kavrulur. Büyükçe bir tepsiye pudra şekeri serpilir. Ceviz ve irmik karışımı tepsiye dökülüp eşit şekilde yayılır ve bir kavanoz yardımıyla iyice ezilip sıkıştırılır. Soğuyunca 2 parmak kalınlığında kare dilimlere kesilir, üzeri pudra şekeri ile kaplanır.
Dilimlere ayrılıp servis edilir.
Ceviz Ezmesi hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN