X
X

Ekşili

18.04.2014 Cuma 11:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Ekşili, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
2 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
600 gram kavurma
4 biber
4 domates
5 taze soğan
Yarım demet semizotu
1 kase yeşil domates
1 kase kuru erik
1 kase yeşil erik
1 kase orta bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
4 yumurta
Tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI:
Soğanlar yemeklik doğranıp tereyağı ile tencereye alınır. Kavrulup kavurma eklenir. Karıştırılarak özleştirilir. Biberler minik doğranıp tencereye eklenir. Bu arada domatesler minik doğranıp tenceredeki karşıma eklenir. Karıştırılıp kendi kendine kavrulurken semizotu ve taze soğan doğranıp tencereye salçalarla birlikte eklenir. Küp doğranmış yeşil domates, kuru erik ve yaş erik eklenir. Tüm malzeme özleştikten sonra kaynar su ve bulgur eklenir. Bulgur pişince doğranmış dereotu ve maydanozla baharatlar eklenir ve karıştırılır. Tencereye yumurtalar kırılıp pişince servis tabağına alınır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI