Malzemeler:
2 adet tavuk kalça şiş
½ adet kereviz
1 demet kereviz yaprağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
½ adet kırmızı biber
½ su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı un
1 tutam kuru nane
1 yumurta sarısı
½ limon
Topalak için;
1 çay bardağı ince bulgur
½ çay bardağı un
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber
Yapılışı:
2 adet tavuk kalça şiş haşlanıp didiklenir. Topalak için; 1 çay bardağı bulgur, yarım çayu bardağı un, yarım çay bardağı zeytinyağı birer tutam karabiber ve pul biber biraz suyla birlikte yoğrulur. Hazırlanan hamurdan küçük yassı köfteler yapılır. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Yarım kereviz, 1 adet havuç ve 1 adet de patates küçük küpler halinde doğranır. Soğan çorbanın pişeceği tencereye alınır ve diriliğini kaybedenen kadar kavrulur. Üzerine havuç ve kereviz eklenir. Biraz kavrulup kırmızı biber ilave edilir. Patetes ve küçük küçük doğranmış kereviz yaprakları da tencereye alınır. Tüm malzemeler unla birlikte biraz sotelenir ve üzerine tavuğun suyu dökülür, didiklenen etleri ve haşlanmış nohutlar ilave edilir. Biraz da normal sıcak su eklenip topalaklar yumuşayanan kadar pişirilir. Terbiyesi için; 1 yumurta sarısı yarım limon suyu ile çırpılıp yavaş yavaş çorbaya eklenir.
Topalaklı Tavuklu Çorba servise hazırdır.