Malzemeler:
7 patlıcan
1 kg domates
1 kase nohut (önceden ıslatılmış)
1 soğan
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
Zeytinyağı
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, bir uçlarından 2 bıçak darbesiyle dörde bölünerek kesilir ve kızartılır. Domatesler soyulur ve küp küp doğranır, 1 soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur, üzerine 10 diş sarımsak bütün olarak eklenir. 1 yemek kaşığı karışık domates biber salçası, üzerine doğranan domatesler ilave edilir. Suyunu bırakana kadar pişirilir. Üzerine kızaran patlıcanlar, önceden ıslatılmış 1 kase nohut ve sıcak su ilave edilip bir taşım kaynatılır.
Yağlı Badılcan Aşı, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN