Malzemeler:
250 gr. asma yaprağı
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 kase bulgur
Yapılışı:
2 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Yarım çay bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Pembeleşen soğanların üzerine 1 adet rendelenmiş domates eklenir. 1yemek kaşığı somates salçası ilave edilip kokusu çıkana kadar kavrulur. 250 gr. asma yaprağı kıyılır ve sosun içine ilave edilir. Malzemelerin üzerini çıkacak kadar su eklenir. Kaynamaya başlayan yemeğe 1 kase yıkanmış bulgur konulup pilav gibi pişirilir. 1 kase yoğurt 2 diş sarımsakla karıştılır. Yemek servis kabına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Yaprak Cacığı servise hazırdır.