Yapılışı:
1 adet kuru soğan rendelenir. 750 gr kuşbaşı et, soğan, 2 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ve arzuya göre tuzla birlikte harmanlanır. Salamura asma yaprakları yıkanıp fazla tuzundan arındırılır. Yemeğin pişeceği tencere asma yaprakları ile kaplanıp üzerine atler yerleştirilir. Etlerin üzeri de tekrar yapraklarla kaplanıp sıkıştırılır. 2 yemek kaşığı tereyağı küçük küçük parçalar halinde yerleştirilir ve dağılmaması için bir tabak kapatılıp kebap kendi suyunda pişirilir. (et çok su salmazsa biraz su eklenebilir) Pişen kebap ters çevrilerek servis tabağına alınır.
Yaprak Kebabı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN