Malzemeler:
½ kg ceviz içi
5 adet yumurta
1 paket kuru ya da yaş maya
3 bardak su
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 ½ bardak su
1 tatlı kaşığı margarin
Kızartma için:
Fındık yağı
Yapılışı:
Şerbeti için 3,5 bardak su 4 su bardağı toz şekerle kaynamaya bırakılır, kaynadıktan sonra şekerlenmesini önlemek için 1 tatlı kaşığı margarin ilave edilir. 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kuru maya, 1 yumurta ve 3 bardak su aldığı kadar unla çırpılır, yumuşak kıvamda bir hamur hazırlanır ve üzeri göz göz olana kadar mayalanmaya bırakılır. Yapışmayacak bir tava ısıtılır, mayalanan hamurdan küçük bir kepçeyle birer yemek kaşığından biraz daha fazlası alınır, kepçenin tersiyle tavaya yayılır, üzerindeki beyazlık gidene kadar tek tarafı pişirilir ve hazırlanan mini krepler kağıt havlu üzerine alınır. Kreplerin pişmeyen tarafları yarım kilo ince dövülmüş cevizle doldurulup kenarlarından bastırılarak kapatılır. 4 adet yumurta çırpılır, yumurtaya bulanan yassı kadayıflar bol fındık yağında kızartılır, soğuyan şerbetinde bekletilir ve tabağa alınır.
Yassı Kadayıf, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN