Portakallı Çikolatalı Kek
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 adet portakal kabuğu – rende
1 adet portakalın suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı damla çikolata
Çikolatalı Sos için;
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı krema
YAPILIŞI
Kek için;
Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından ayçiçek yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Portakal kabuğunu rendeleyin ve portakal suyunu ekleyin.
Çikolata hariç bütün kuru malzemeleri elekten geçirerek sıvı harca ekleyin ve bir spatula yardımıyla dışarıdan içeri doğru karıştırın.
İyice yağladığınız kek kalıbınıza kek harcınızı dökün.
Üzerine damla çikolataları ilave edin ve bir çatal yardımıyla hafif içeri doğru karıştırın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
Çikolatalı Sos için;
Bir tavada kremayı ısıtın ve ocağın altını kapatıp içine çikolataları ilave edip karıştırın.
Birleştirmek için;
Fırından çıkan kekinizi servis tabağına alın üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin.