Programlar

Arda'nın Mutfağı - Kaymaklı Bulgur Pilavı Tarifi- Kaymaklı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 10 Kasım 2018 Cumartesi günü yayınlanan 6. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Kaymaklı Bulgur Pilavı" tarifi! ‘Kaymaklı Bulgur Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kaymaklı Bulgur Pilavı yapabilirsiniz.’

Kaymaklı Bulgur Pilavı

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan - iri yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

3 yemek kaşığı kaymak

YAPILIŞI

Bulgurları bol su ile yıkayın.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Domatesin iç çekirdeklerini çıkartıp dış etli kısmını küçük küp doğrayın.

Tencereye tereyağını alın ve eritin.

Soğanı tencereye alın pembeleşinceye kadar kavurun.

Salçaları ve domatesi ekleyin ve salçanın kokusu gidinceye kadar çevirin.

Bulgurları ilave edip, salçanın tamamen bulgura geçmesini sağlayın.

Tuz, karabiber, et suyu ve suyu ekleyin karıştırın ve kapağı kapatın.

Pilav tamamen suyunu çektiğinde kapağını açın, kaymağı ekleyin, karıştırın ve demlenmeye bırakın.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!