Programlar

Arda'nın Mutfağı - Patatesli Kıyır Börek Tarifi - Patatesli Kıyır Börek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 222. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı Patatesli Kıyır Börek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Patatesli Kıyır Börek yapabilirsiniz.

Patatesli Kıyır Börek

MALZEMELER

Hamuru için;
2 + 3/4 su bardağı un
1 adet yumurta
1/4 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1/4 su bardağı su
Tuz

Açmak için;
Buğday nişastası
Tereyağı - oda sıcaklığında

İç harcı için;
4-5 adet haşlanmış patates
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz - karabiber
1 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1/2 bağ maydanoz

Üzeri için;
Tereyağı - oda sıcaklığında
Dilediğiniz bir baharat

Arda'nın Mutfağı'nda neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabii ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!