Programlar

Arda'nın Mutfağı - Patlıcanlı Rulo Köfte Tarifi - Patlıcanlı Rulo Köfte Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 6 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlanan 1. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Patlıcanlı Rulo Köfte" tarifi! ‘Patlıcanlı Rulo Köfte tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Patlıcanlı Rulo Köfte yemeğini yapabilirsiniz.’

Patlıcanlı Rulo Köfte

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı su

Patlıcan için;

3 adet patlıcan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Köftesi için;

500 gr. kıyma
1 adet soğan - rende
1 adet kırmızı kapya biber
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber

Arası için;
2 su bardağı kaşar peyniri - rende

Domates Sos için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rende domates
1 diş sarımsak

Servis için;

Süzme yoğurt
Domates - ızgara
Biber - ızgara

YAPILIŞI

Patlıcanlar için;

Patlıcanları alacalı soyun.

Patlıcanı uzunlamasına 12 dilim olacak şekilde kesin.

Diğer patlıcanları da aynı şekilde kesin.

Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dilimlediğiniz patlıcanları dizin ve zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Köftesi için;

Kıymayı bir karıştırma kabına alın, üzerine rendelenmiş soğan, ince doğradığınız kapya biber, sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ekleyin ve iyice yoğurun.

Birleştirmek için;

Kaşar peynirini rendeleyin.

Yufkanızı tezgaha serin.

Yufkanın 1/3’ini katlayın ve katladığınız kısmına hazırladığınız köfte harcının yarısını ince bir katman olacak şekilde yayın.

Fırından çıkan patlıcanları yaydığınız köfte harcının üzerine üçer tane olacak şekilde sıralayın.Üzerine rende kaşar peynirini serpin ve bir tur çevirin.

Ardından yufkanızı zeytinyağı ve su karışımı ile ıslatın ve sarmaya devam edin.

Yufkanızı tamamen sardıktan sonra iki parmak genişliğinde eşit parçalara bölün ve büyük dikdörtgen cam fırın kabınıza dik olacak şekilde yerleştirin.

Kalan köfte harcınızı da aynı şekilde sarın, kesin ve cam fırın kabınıza yerleştirin.

Sıvı harcı bir fırça yardımıyla dizdiğiniz yufkaların üzerine gezdirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 50 dakika pişirin.

Sosu için;

Domatesin kabuğunu soyun, ince dilimleyin.

Sarımsağı ince dilimleyin.

Bir sos tenceresine zeytinyağını ekleyin, üzerine domates ve sarımsağı ekleyip, iyice çektirin.

Fırından çıkan yufkalarınızı servis tabağına alın.

Üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt koyup, hazırladığınız domatesli sosu ekleyin ve ızgara domates, biberle sıcak servis edin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!