Programlar

Arda'nın Mutfağı - Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi - Tavuklu Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 13 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlanan 2. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Tavuklu Kağıt Kebabı" tarifi! ‘Tavuklu Kağıt Kebabı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tavuklu Kağıt Kebabı yemeğini yapabilirsiniz.’

Tavuklu Kağıt Kebabı

MALZEMELER

6 adet kemiksiz tavuk kalça
1 su bardağı bezelye - haşlanmış ya da dondurulmuş
1 adet kabak - küp doğranmış
1 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
10 - 15 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
10 adet siyah zeytin

Sosu için;

3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı az tuzlu soya sosu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 avuç ceviz - iri dövülmüş
Tuz
Karabiber
Kuru kekik

YAPILIŞI

Salçalar, zeytinyağı, soya sos, iri dövülmüş ceviz, tuz, karabiber ve kekiği bir kasede karıştırın.

Hazırladığınız sosu tavuklara ilave edin ve iyice karıştırın.

Kabak ve patlıcanı iri küp, patatesi daha küçük küpler olacak şekilde kesin, sarımsakların üzerine vurun, arpacık soğanları soyun ve tavuklarınızın olduğu kaseye ilave edin.

Bütün sebzeleri ve tavukları iyice harmanlayın.

Hazırladığınız karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın.

Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın.

190 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

 

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!