Programlar

Arda'nın Mutfağı - Zeytinyağlı Havuç Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı programının 17 Ekim 2020 Cumartesi günü yayınlanan 77. Bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Zeytinyağlı Havuç" tarifi! ‘Zeytinyağlı Havuç tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Zeytinyağlı Havuç yapabilirsiniz.’

Zeytinyağlı Havuç

MALZEMELER

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

750 gram havuç - 6 adet orta boy

2 diş sarımsak

1/4 su bardağı pirinç

1 adet çubuk tarçın

1,5 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

1/4 su bardağı zeytinyağı

Üzeri için;

Dereotu 

YAPILIŞI

Havuçlarınızın kabuklarını temizleyin ve verev olacak şekilde kesin.

Soğanınızı ince yemeklik doğrayın.

Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.

Zeytinyağını ekleyin ve doğradığınız soğanları ekleyip hafif soteleyin.

Havuçlarınızı içerisine ekleyin ve 5 dakika kadar soteleyin.

Sarımsaklarınızı ince ince dilimleyin ve tencerenize ekleyin.

Yıkadığınız pirinci ve çubuk tarçını ekleyin.

Su, tuz ve toz şekeri ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

Kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Pişen zeytinyağlınızın içerisine zeytinyağı ekleyip karıştırın ve zeytinyağlınızı tencerede ılıtın.

Ilınan zeytinyağlınızı servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine kıyılmış dereotu serpip servis edin.

  

Arda'nın Mutfağı'da neler mi var? Mevsiminde ürünler, ustasından lezzetler ve tabi ki Arda'nın dokunuşları! Arda'nın Mutfağı hayatınıza, mutfağınıza lezzet katmaya devam ediyor!