Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Avunya Mantısı Tarifi - Avunya Mantısı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 23 Nisan 2021 Cuma günü yayınlanan 62. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Avunya Mantısı" tarifi! ‘Avunya Mantısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Avunya Mantısı yapabilirsiniz.’

Avunya Mantısı

MALZEMELER

Yufka için;
2 adet yufka
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuk için;
1 adet tavuk göğüs
1 adet havuç
1 adet soğan
Tuz
7-8 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı
5 su bardağı su

Tavuklu harç için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1-2 kepçe tavuk suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
Didiklenmiş tavuk
Tuz
Karabiber

Üzeri için;
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Pul biber
Kuru nane

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!