Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Firikli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi - Firikli Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 159. bölümünde, Arda Türkmen'in yaptığı Firikli Kuru Patlıcan Dolması tarifi! Firikli Kuru Patlıcan Dolması tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Firikli Kuru Patlıcan Dolması yapabilirsiniz.

Firikli Kuru Patlıcan Dolması

MALZEMELER

30 adet kuru patlıcan

İç harcı için;
500 gr az yağlı kıyma
5 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı firik bulguru
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1-2 avuç kuru nane
2 yemek kaşığı nar ekşisi
5-6 yemek kaşığı su
1 su bardağı haşlanmış nohut

Pişirmek için;
1 litre kaynamış su
2 yemek kaşığı domates salçası
5-6 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için;
Süzme yoğurt
Taze nane
Pul biber
Zeytinyağı

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!