Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Güveçte Mantarlı Tavuk Tarifi - Güveçte Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Nisan 2021 Çarşamba günü yayınlanan 60. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Güveçte Mantarlı Tavuk" tarifi! ‘Güveçte Mantarlı Tavuk tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Güveçte Mantarlı Tavuk yapabilirsiniz.’

Güveçte Mantarlı Tavuk

MALZEMELER

50 gr soyulmuş badem
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet iri yemeklik doğranmış soğan
1 adet iri küp küp doğranmış kırmızı dolmalık biber
1 adet iri küp küp doğranmış yeşil dolmalık biber
1 adet iri küp küp doğranmış sarı dolmalık biber
2 diş ince doğranmış sarımsak
15-20 adet kültür mantarı
4 adet kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk but
Tuz
Karabiber
2-3 adet küp doğranmış domates

Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!