Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Haşlama Tarifi - Haşlama Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 15 Mayıs Cuma günü yayınlanan 45. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Haşlama" tarifi! ‘Haşlama tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Haşlama yapabilirsiniz.’

Haşlama

Malzemeler

İncikleri haşlamak için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet kuzu incik

6 su bardağı su

Tane karabiber

2 adet defne yaprağı

Haşlamak için;

2 adet kereviz sapı - iri doğranmış

3 adet patates - iri küp doğranmış

1 adet havuç - iri doğranmış

10-12 adet arpacık soğan

Tuz

Karabiber

Meyanesi için;

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

1/2 limon suyu

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!