Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Pastırmalı Humuslu Börek Tarifi - Pastırmalı Humuslu Börek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 162. bölümünde, Arda Türkmen'in yaptığı Pastırmalı Humuslu Börek tarifi! Pastırmalı Humuslu Börek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Pastırmalı Humuslu Börek yapabilirsiniz.

Pastırmalı Humuslu Börek

MALZEMELER

2 adet yufka

Sıvı harcı için;
1 yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı soda
1 tutam tuz

Humus için;
4 su bardağı haşlanmış nohut
5-6 yemek kaşığı tahin
4-5 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1 tepeleme yemek kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3/4 - 1 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı su

İçi için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet rendelenmiş havuç
8-10 dilim pastırma
Tuz
Karabiber

Üzeri için;
Kimyon tohumu

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!