Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Talaş Böreği Tarifi - Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 5 Mayıs Salı günü yayınlanan 36. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Talaş Böreği" tarifi! ‘Talaş Böreği tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Talaş Böreği yapabilirsiniz.’

Talaş Böreği

Malzemeler

İç Harcı için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

300 gr. dana eti -  kuşbaşı doğranmış

1 adet soğan - ince yemeklik doğranmış

1 adet havuç - küp küp doğranmış

1 tatlı kaşığı domates salçası

1/2 su bardağı bezelye

1/2  su bardağı et suyu

Tuz

Karabiber
 
Hamuru için;

5,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı sirke

2 su bardağı su

Tuz
 
Hamur Ara Katları için;

100 gr. tereyağı – erimiş

1/2 su bardağı sıvı yağ
 
Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Çörekotu 

 

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!