Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Tavuklu Beğendi Tarifi - Tavuklu Beğendi Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 11 Mayıs Pazartesi günü yayınlanan 41. bölümünde Arda Türkmen'in yaptığı "Tavuklu Beğendi" tarifi! ‘Tavuklu Beğendi tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tavuklu Beğendi yapabilirsiniz.’

Tavuklu Beğendi

Malzemeler

5 – 6 parça kemiksiz tavuk but

Tavuk Marinasyonu için;

1 su bardağı ayçiçek yağı

3 yemek kaşığı soya sosu

1/2 adet limonun suyu

6 diş sarımsak – ince kıyılmış

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı kimyon

Beğendi için;

6 adet kemer patlıcan – közlenmiş

2 yemek kaşığı tereyağı

2 tepeleme yemek kaşığı un

Tuz

Karabiber

1/2 su bardağı eski kaşar – rende

Muskat – rende

1,5 su bardağı süt

 

Tarifi videomuzda!

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!