Tavuklu Kapama
MALZEMELER
8 adet tavuk baget
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
Tuz
Tane karabiber
Pilav için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı yenibahar
1,5 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
5-6 adet tane karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Fırın tepsisine eklemek için;
4 su bardağı tavukları haşladığınız sudan tavuk suyu
Tavukların üzeri için;
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!