Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı - Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi - Vişneli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 143. bölümünde, Arda Türkmen'in yaptığı Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi! Vişneli Ekmek Tatlısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Vişneli Ekmek Tatlısı yapabilirsiniz.

Vişneli Ekmek Tatlısı

MALZEMELER

1 paket (148 gr) tuzsuz kızarmış ekmek (peksimet)

Vişneli sos için;
300-400 gr donuk vişne
1 su bardağı toz şeker
su bardağı su
1 parça yıldız anason

Muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
200 ml soğuk krema
1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
200 gr labne peyniri

Süslemek için;
1 su bardağı bitter çikolata

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!