Programlar

Perde Pilavı Tarifi - Perde Pilavı Nasıl Yapılır? - Arda'nın Ramazan Mutfağı

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 199. bölümünde, Arda Türkmen'in yaptığı Perde Pilavı tarifi! Perde Pilavı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Perde Pilavı yapabilirsiniz.

Perde Pilavı

MALZEMELER

Tereyağı
Bütün soyulmuş badem içi

Hamuru için;
350 gr un
200 gr soğuk tereyağı
2 tutam tuz
2 yumurta
5-6 yemek kaşığı soğuk su

Pilav için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı su

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!