Fırında Tavuk Baget
Malzemeler:
6 adet tavuk baget
Tuz
Karabiber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 diş sarımsak - üzerine vurulmuş
3 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
Sebzeler için:
6-8 adet bebek patates - dörde bölünmüş
1 adet havuç - küçük küp doğranmış
5-6 diş sarımsak - üzerine vurulmuş
10-15 adet arpacık soğan
1 adet kabak - iri küp doğranmış
3 adet enginar - ikiye bölünmüş
Tuz/ Karabiber
Zeytinyağı
Kimyon/ Kuru nane
1 adet kuru acı biber
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı (fırından çıktıktan sonra)
Domatesli Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı arpa şehriye
1,5 su bardağı domates - rende
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Muhallebili Güllaç
Malzemeler:
12 adet güllaç yaprağı
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Puding için:
1 paket damla sakızlı puding
750 ml süt
Süslemek için:
Çilek
Toz Antep fıstığı