Programlar

24 Mayıs Cuma İftar Tarifleri

24 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanan 17. Bölümde usta şef Bafra Pidesi, Vişneli Yaprak Sarma ve Dondurmalı İrmik Tatlısı tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

Bafra Pidesi

Malzemeler:

4,5 su bardağı un

1+3/4 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Kıymalı harç için:

500 gr az yağlı kıyma

3 adet soğan

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

3 yemek kaşığı tereyağı

Vişneli Yaprak Sarma

Malzemeler:

400 gr asma yaprağı

1/2 su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 adet soğan

2 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı nane

1/2 tatlı kaşığı yeni bahar

1/2 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı su

1 su bardağı vişne suyu

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı toz şeker

400 gr vişne

Pişirmek için:

1,5 su bardağı su

1 su bardağı vişne suyu

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Dondurmalı İrmik Helvası

Malzemeler:

500 gr irmik (3,5 su bardağı)

250 gr tereyağı

1,5 su bardağı su

3 su bardağı süt

2 su bardağı toz şeker

500 gr kaymaklı dondurma

25 Mayıs Cumartesi Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü yayınlanacak bölümünde ''Mahluta Çorbası'', ''Geleli Kebabı'' ve ''Kaymaklı Muska Kadayıf'' tarifleri sizleri bekliyor.