Programlar

29 Mayıs Çarşamba İftar Tarifleri

29 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlanan 21. Bölümde usta şef Damat Paçası, Zeytinyağlı Enginar ve Tahin Pekmezli Kek tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler:

1/2 su bardağı zeytinyağı

20 adet arpacık soğan

10 adet enginar

1 su bardağı bezelye

1 adet limon kabuğu rendesi

1 su bardağı su

Tuz / Beyaz biber

1 yemek kaşığı toz şeker

1/4 limonun suyu

7-8 dal dereotu

7-8 dal maydanoz

3-4 dal taze soğan

Damat Paçası

Malzemeler:

Tavuğu haşlamak için:

6-8 adet tavuk baget

1 adet havuç

1 adet soğan

8-10 tane karabiber

1 adet defne yaprağı

7-8 su bardağı su

Yufka için:

3 adet yufka

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

2-3 su bardağı tavuk suyu

Yoğurtlu beşamel için:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı su

3 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

1 diş sarımsak

Tuz

Üzeri için:

Tereyağı

Pul biber

Tahin Pekmezli Kek

Malzemeler:

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı süt

3 su bardağı un

1 paket vanilya

2 paket kabartma tozu

1 avuç ceviz - ince kıyılmış

1/2 su bardağı tahin

1/2 su bardağı üzüm pekmezi

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tahin

3 yemek kaşığı üzüm pekmezi 

1 yemek kaşığı süt

1 avuç ceviz - ince doğranmış

30 Mayıs Perşembe Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 30 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanacak bölümünde ''Mantılı Çorba'', ''Çıldır Köfte'' ve ''Şambaba Tatlısı'' tarifleri sizleri bekliyor.