Programlar

31 Mayıs Cuma İftar Tarifleri

31 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanan 23. Bölümde usta şef Kremalı Sebze Çorbası, Çibörek ve Kıbrıs Tatlısı tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerin detayları!

Kremalı Sebze Çorbası

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet kabak

2 dal kereviz sapı

Tuz / Beyaz biber

3 adet kakule

1 avuç ıspanak yaprağı

1/2 bağ dereotu

5 su bardağı tavuk suyu

100-200 ml krema

Çibörek

Malzemeler:

Hamuru için:

3 su bardağı un

Tuz

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı sirke

2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için:

250 gr az yağlı kıyma

1 adet soğan

Tuz/ Karabiber

4-5 yemek kaşığı su

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler:

Keki için:

3 adet yumurta

1/2 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı toz hindistan cevizi

1 avuç ceviz

1 Haziran Cumartesi Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 1 Haziran 2019 Cumartesi günü yayınlanacak bölümünde ''Piruhi'', ''Güllaç Börek'' ve ''Reyhan Tatlısı'' tarifleri sizleri bekliyor.