Güveçte Mantarlı Tavuk
Malzemeler:
50 gr badem - soyulmuş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet dolmalık kırmızı biber - iri küp doğranmış
1 adet dolmalık sarı biber - iri küp doğranmış
3 adet sivri biber - iri doğranmış
1 adet soğan - iri yemeklik doğranmış
4 adet kemiksiz tavuk but - kuşbaşı doğranmış
15-20 adet kültür mantarı
Tuz/ Karabiber
3 adet domates - küp doğranmış
2 diş sarımsak - ince doğranmış
1 su bardağı kaşar peyniri - rendelenmiş
3-4 dal taze kekik
Patates Püresi
Malzemeler:
1 kilo patates - 3 adet büyük boy
3-4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı krema
Tuz
Beyaz biber
Muskat
Çikolatalı Petibör Pasta
Malzemeler:
Muhallebisi için:
500 ml süt
75 gr tereyağı
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 paket vanilya
3/4 su bardağı bitter çikolata - piştikten sonra
Katları için:
1/2 paket kakaolu petibör bisküvi
1/2 paket sade petibör bisküvi
File badem