Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 18 Mayıs 2020 Pazartesi İftar Tarifleri

18 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlanan 47. Bölümde usta şef Arda "Mercimekli Karnıyarık, Bulgur Pilavı ve Bal Helvası" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Mercimekli Karnıyarık

Malzemeler

6 adet kemer patlıcan

3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy soğan - ince yemeklik doğranmış

1 - 2 diş sarımsak - ince doğranmış

300 gr. kıyma

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı yeşil mercimek - çiğden

Tuz

Karabiber

4 adet domates
 
Üzeri için;

Maydanoz

Mercimekli Karnıyarık

------------------------------

Bulgur Pilavı

Malzemeler

2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı

1 adet orta boy soğan - iri yemeklik doğranmış

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet domates

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 su bardağı et suyu

1 su bardağı su

Tuz

Karabiber 

Kuru nane 

Bulgur Pilavı

----------------

Bal Helvası

Malzemeler

250 gram tereyağ

500 gram un

1,5 su bardağı pudra şekeri - 200 gram

1,5 su bardağı susam - 200 gram

1 su bardağı bal

3 su bardağı file badem - 200 gram

2 su bardağı fındık - 200 gram 

1 tepeleme çay kaşığı tarçın

Bal Helvası

---------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 19 Mayıs Salı Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 19 Mayıs Salı yayınlanacak bölümünde "Kandil Simidi, Vişne Şerbeti ve Tatlı Pişi" tarifleri sizleri bekliyor.

Arda'nın Ramazan Mutfağı 19 Mayıs Salı Tarifleri