Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 19 Nisan 2021 Pazartesi İftar Tarifleri

19 Nisan 2021 Pazartesi günü yayınlanan Arda'nın Ramazan Mutfağı 58. Bölümde usta şef Arda "Nohutlu Tarhana Çorbası, Tavuklu Çanak Patates ve Bisküvili Puding Pasta" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Tavuklu Çanak Patates

MALZEMELER

Patatesler için;
3 adet patates
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber

İç harç için;
1 adet soğan
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet tavuk göğsü
2 diş sarımsak
1 adet domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru nane

Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Beyaz biber
Rendelenmiş muskat

Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi videomuzda:

Tavuklu Çanak Patates

-----------------

Nohutlu Tarhana Çorbası

MALZEMELER

4 yemek kaşığı toz tarhana
1 tutam kuru nane
5-7 su bardağı su
1 tepeleme yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut

Tarifi videomuzda:

Nohutlu Tarhana Çorbası

----------------

Bisküvili Puding Pasta

MALZEMELER

Puding için;
150 gr tereyağı
1,5 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kakao
1 paket vanilya
1,5 su bardağı bitter çikolata

İçi için;
20 adet pötibör bisküvi
75 gr kurutulmuş meyve şakerlemesi
1 avuç cranberry (turna yemişi) - 30 gr

Tarifi videomuzda:

Bisküvili Puding Pasta

--------------

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!