Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 2 Mayıs 2020 Cumartesi İftar Tarifleri

2 Mayıs 2020 Cumartesi günü yayınlanan 34. Bölümde usta şef Arda "Pastırmalı Tarhana Çorbası", "Patlıcanlı Sarma Köfte" ve "Tahinli Pekmezli Kek" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Pastırmalı Tarhana Çorbası

Malzemeler

Tarhanayı ıslatmak için;

3 yemek kaşığı toz tarhana

1 tutam nane

1 su bardağı su

Çorba için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

5 su bardağı su

Tuz

Karabiber

7 – 8 dilim pastırma

Pastırmalı Tarhana Çorbası

---------------

Patlıcanlı Sarma Köfte

Malzemeler

750 gr. dana kıyma

1 adet orta boy soğan – rende

1 adet yumurta

1 su bardağı ekmek kırıntısı

Tuz

Karabiber

Kimyon

Yenibahar
 
İçi için;

6 adet kemer patlıcanı – közlenmiş 

Tuz

Karabiber

Beşamel Sos için;

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

Tuz

Beyaz biber

Muskat
 
Üzeri için;

Kaşar peyniri

Patlıcanlı Sarma Köfte

----------------

Tahinli Pekmezli Kek

Malzemeler

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı süt

3 su bardağı un

1 paket vanilya

2 paket kabartma tozu

1 avuç ceviz – ince kıyılmış

1/2 su bardağı tahin

1/2 su bardağı üzüm pekmezi

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tahin

3 yemek kaşığı üzüm pekmezi

1 yemek kaşığı süt

1 avuç ceviz – ince doğranmış

Tahinli Pekmezli Kek

---------------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 4 Mayıs Pazartesi Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 4 Mayıs Pazartesi günü yayınlanacak bölümünde "Tabakta Cevizli Tavuk, Fırın Makarna ve Çilekli Kup" tarifleri sizleri bekliyor.

Arda'nın Ramazan Mutfağı 4 Mayıs Pazartesi Tarifleri