Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 21 Mayıs 2020 Perşembe İftar Tarifleri

21 Mayıs 2020 Perşembe günü yayınlanan 50. Bölümde usta şef Arda "Pastırmalı Çılbır, Peynirli Tepsi Böreği ve Mafiş Tatlısı" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Pastırmalı Çılbır

Malzemeler

6 - 7 dilim pastırma

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yoğurt için;

5 - 6 yemek kaşığı yoğurt

1 diş sarımsak

Tuz

Yumurta için;

4 adet yumurta

4 yemek kaşığı sirke

4 su bardağı su

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

Pastırmalı Çılbır

--------------

Peynirli Tepsi Böreği

Malzemeler

4 yufka

Tereyağı – tepsiyi yağlamak için 

Sıvı harç için;

2 su bardağı süt

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

Arası için;

1 su bardağı beyaz peynir – rende

1 su bardağı taze kaşar – rende

1 demet maydanoz

Üzeri için;

Çörekotu

Peynirli Tepsi Böreği

-----------------

Mafiş Tatlısı

Malzemeler

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

3 - 4 damla limon suyu

Hamuru için;

2 - 2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1/2 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

Hamuru açmak için;

Buğday nişastası

Kızartmak için;

Ayçiçek yağı

Üzeri için;

Ceviz içi - iri kıyılmış

Mafiş Tatlısı

----------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 22 Mayıs Cuma Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 22 Mayıs Cuma yayınlanacak bölümünde "Tavuk Paçası Çorbası, Tavuklu Sebzeli Lazanya ve Yufkalı Kadayıf Tatlısı" tarifleri sizleri bekliyor.

Arda'nın Ramazan Mutfağı 22 Mayıs Cuma Tarifleri