Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 24 Nisan 2021 Cumartesi İftar Tarifleri

24 Nisan 2021 Cumartesi günü yayınlanan Arda'nın Ramazan Mutfağı 63. Bölümde usta şef Arda "Kremalı Mantar Çorbası, Kıyır Börek ve Muska Baklava" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Kremalı Mantar Çorbası

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı
400 gr ince doğranmış mantar
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
4 su bardağı tavuk suyu
1- 1,5 su bardağı su
200 ml krema

Üzeri için;
İnce kıyılmış dereotu

Tarifi videomuzda:

Kremalı Mantar Çorbası

---------------

Kıyır Börek

MALZEMELER

Hamuru için;
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı un - açmak için

Hamurların üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı için;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
8-10 dal (500 gr) pırasa
2 adet soğan
150 gr ıspanak
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
2 su bardağı beyaz peynir

Üzeri için;
Kaşar peyniri

Tarifi videomuzda:

Kıyır Börek

------------------

Muska Baklava

MALZEMELER

Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Kaymağı için;
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı toz şeker

Baklava için;
6 yaprak baklava yufkası
5 yemek kaşığı sade yağ
1 su bardağı Antep fıstığı

Tarifi videomuzda:

Muska Baklava

------------------

Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra! Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! Bu Ramazan'da da haftanın 6 günü iftar sofralarımızı hep beraber kuracağız! Lezzetli sofralar için tek yapmanız gereken "Arda'nın Ramazan Mutfağı"nı izlemek!