Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 4 Mayıs 2020 Pazartesi İftar Tarifleri

4 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlanan 35. Bölümde usta şef Arda "Kabakta Cevizli Tavuk", "Fırın Makarna" ve "Çilekli Kup" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Fırın Makarna

Malzemeler

1 paket fırın makarna – 500 gr

Peynirli Beşamel Sos için;

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı un

5 su bardağı süt

Tuz

Beyaz biber

Muskat – rende

2 su bardağı kaşar peyniri – rende

Üzeri için;

1 su bardağı kaşar peyniri – rende 

Fırın Makarna

----------------------

Kabakta Cevizli Tavuk

Malzemeler

3 adet orta boy kabak

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

İç Harcı için;

2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet küçük boy soğan – ince yemeklik doğranmış

2 adet sivri biber

1 adet kapya biber

4 adet kemiksiz tavuk but – küçük kuşbaşı doğranmış

Tuz

Karabiber

Pul biber

1 avuç ceviz

Üzeri için;

Kaşar peyniri – rende

Kabakta Cevizli Tavuk

------------------------

Çilekli Kup

Malzemeler

Sade Muhallebi için;

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1/2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

Araları için;

10 – 12 adet yulaflı bisküvi

Çilekli Puding Katmanı için;

1/2 paket çilekli puding

2 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tereyağı

Üst Katmanı için;

15 – 20 adet çilek

2 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek için Malzemeler

Nane yaprakları 

Çilekli Kup

-----------------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 5 Mayıs Salı Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 5 Mayıs Salı günü yayınlanacak bölümünde "Ezogelin Çorba, Talaş Böreği ve Kakaolu Islak Kek" tarifleri sizleri bekliyor.

Arda'nın Ramazan Mutfağı 5 Mayıs Salı Tarifleri