Programlar

Arda'nın Ramazan Mutfağı 6 Mayıs 2020 Çarşamba İftar Tarifleri

6 Mayıs 2020 Çarşamba günü yayınlanan 37. Bölümde usta şef Arda "Patlıcan Kebabı", "Nohutlu Pilav" ve "Tahinli Dolama" tarifleri ile Ramazan sofrasına lezzet kattı. İşte yemek tariflerinin detayları!

Patlıcan Kebabı

Malzemeler

6 – 7 adet patlıcan

750 gr. orta yağlı kıyma

1 adet orta boy soğan – rende

2 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kuru kekik

Pul biber

Üzeri için;

3 yemek kaşığı tereyağı – erimiş

2 adet domates

5 adet yeşil biber

1 baş sarımsak

Patlıcan Kebabı

---------------------

Nohutlu Pilav

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı su

2 su bardağı nohut – haşlanmış

Tuz

Beyaz biber 

1 adet defne yaprağı

 

Nohutlu Pilav

-------------------

Tahinli Dolama

Malzemeler

Ön maya için;

1/2  su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı silme kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

Hamuru için;

4 + 3/4 su bardağı un

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1/2 su bardağı süt

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı toz şeker

Tuz

İç harcı için;

2 su bardağı tahin

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1/2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı kavrulmuş fındık

Üzeri için;

1 yumurtanın sarısı

 

Tahinli Dolama

-----------------------

Arda'nın Ramazan Mutfağı 7 Mayıs Perşembe Tarifleri:

Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 7 Mayıs Perşembe yayınlanacak bölümünde "Sarı Mercimek Çorbası", "Yağ Mantısı" ve "Hurmalı Fıstıklı Kurabiye" tarifleri sizleri bekliyor.

Arda'nın Ramazan Mutfağı 7 Mayıs Perşembe Tarifleri