Mardin'in yöresel tatlarından"Harire" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!
MALZEMELER ;
2 SU BARDAĞI PEKMEZ
1 KİLO SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1 SU BARDAĞI CEVİZ
YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN
1 TATLI KAŞIĞI TOZ YENİBAHAR
1 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI ;
KAYNAMIŞ SÜTÜMÜZE PEKMEZİ KARIŞTIRARAK EKLİYORUZ. SÜTÜN İÇİNDE ERİTTİĞİMİZ NİŞASTAŞIMIZI TENCEREMİZDEKİ KAYNAMIŞ SÜTÜMÜZE İLAVE EDİYORUZ.YENİ BAHAR VE TARÇINIMIZI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. EN SON CEVİZİMİ EKLEYİP BİRAZ PİŞİRDİKTEN SONRA SUNUM KAPLARINA KOYUYORUZ.