Programlar

Kurşun Aşı

Kayseri'nin yöresel tatlarından "Kurşun Aşı" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK (HAŞLANMIŞ)

1. 5 SU BARDAĞI NOHUT (HAŞLANMIŞ)

YARIM KİLO KUŞBAŞI ET

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

1 ADET SOĞAN

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER

1. 5 TATLI KAŞIĞI TUZ

7 SU BARDAĞI SICAK SU

1 ADET TAVUK BULYON ( İSTEĞE GÖRE)

KÖFTESİ İÇİN:

1. 5 SU BARDAĞI İNCE BULGUR

2 YEMEK KAŞIĞI İRMİK

1 SU BARDAĞI SICAK SU

1 ADET YUMURTA

2 YEMEK KAŞIĞI UN

YARIM TATLI KAŞIĞI KİMYON

1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1. 5 TATLI KAŞIĞI TUZ

ÜZERİ İÇİN:

1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 TATLI KAŞIĞI NANE

 

 


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması