Balıkesir'in yöresel tatlarından "Mafiş Tatlısı" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!
MALZEMELERİ ;
1 ADET YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
2,5 BARDAK UN
SÜSLEMEK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SU
3 DAMLA LİMON
YAPILIŞI ;
YUMURTAYI KIRIYORUZ ÜZERİNE AZAR AZAR UN EKLİYORUZ. TÜM MALZEMELERİ YOĞURMA KABINDA YOĞURUYORUZ. KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE OKLAVAYLA 2 CM KALINLIĞINDA AÇIYORUZ. KARE KARE KESİYORUZ ORTALARINDAN SIKIP FİYONK ŞEKLİNME GETİRİYORUZ. KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORRUZ. ŞERBETİ İÇİN ŞEKER VE SUYU KAYNATIYORUZ. KAYNADIKTAN SONRA İÇİNE LİMON DAMLATIYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA YAĞDA KIZARAN HAMURLARI ŞERBETE KOYUP BEKLETİYORUZ. ÜZERİNE SÜSLEMEK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ DÖKÜYORUZ.