Programlar

Mafiş Tatlısı

Balıkesir'in yöresel tatlarından "Mafiş Tatlısı" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Balıkesir'in yöresel tatlarından "Mafiş Tatlısı" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELERİ ;

1 ADET YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
2,5 BARDAK UN
 SÜSLEMEK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ

ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER

2 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI  SU
3 DAMLA LİMON


YAPILIŞI ;

YUMURTAYI KIRIYORUZ ÜZERİNE AZAR AZAR UN EKLİYORUZ. TÜM MALZEMELERİ YOĞURMA KABINDA YOĞURUYORUZ. KULAK MEMESİ KIVAMINA GELİNCE OKLAVAYLA 2 CM KALINLIĞINDA AÇIYORUZ. KARE KARE KESİYORUZ ORTALARINDAN SIKIP FİYONK ŞEKLİNME GETİRİYORUZ. KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORRUZ. ŞERBETİ İÇİN ŞEKER VE SUYU KAYNATIYORUZ. KAYNADIKTAN SONRA İÇİNE LİMON DAMLATIYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA YAĞDA KIZARAN HAMURLARI ŞERBETE KOYUP BEKLETİYORUZ. ÜZERİNE SÜSLEMEK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ DÖKÜYORUZ.

 


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması