Programlar

Yoğurtlu Akıtmalı Köfte

Gaziantep'in yöresel tatlarından "Yoğurtlu Akıtmalı Köfte" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

Gaziantep'in yöresel tatlarından "Yoğurtlu Akıtmalı Köfte" tarifi Bizim Lezzetlerimiz'de!

MALZEMELER:

YARIM KG KUŞBAŞI ET 
1 SU BARDAĞI ISLANMIŞ NOHUT 
1 KG SÜZME YOĞURT 
1 YUMURTA 
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN 

KÖFTELER İÇİN:
4 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR 
400 GRAM ÇİĞKÖFTELİK YAĞSIZ KUZU ETİ 
YARIM SU BARDAĞI İRMİK 
1 YUMURTA 
1 SOĞAN 
TUZ, KARABİBER 

AKITMA İÇİN: 
200 GRAM ORTA YAĞLI KUZU KIYMA 
1 SOĞAN
50 GRAM MARGARİN
50 GRAM FISTIK İÇİ
50 GRAM CEVİZ İÇİ
TUZ, KARABİBER 

ÜZERİ İÇİN
SIVI YAĞ
KARABİBER 
NANE 

PÜF NOKTASI:
BULGURLU KIYMA HARCINI ÇATLATMAMAK


İlgili Haberler

Orman Kebabı

Alt Üst Böreği

Kaşık Sapı Makarnası

Kaldirik Dolması